Kevätsipuli Gremolata

Valmistusaika

10 min

Erikoisruokavaliot

V G L

Ainekset

1 dl             Rypsiöljyä

1                  Sitruuna

1 isohko    Valkosipulin kynsi

1 puntti     Kevätsipulin varsia( tai puolet porkkanan naatteja ja puolet kevätsipulin varsia tai   

                     lehtipersiljaa

ripaus       Suolaa

ripaus       Mustapippuria

Ohje

Kuori valkosipulin kynsi, leikkaa kevätsipuleista varret.


Halkaise sitruuna, purista mehut. Voit myös raastaa sitruunan kuoren joukkoon.


Soseuta tehosekoittimessa valkosipuli, kevätsipulin varret ja noin 3/4 öljystä, lisää sitruunamehu (ja kuoret).


Lisää öljyä vihreiden ainesten määrän mukaan, niin että gremolan rakenteesta tulee mieleistäsi (ei liian kuivaa, eikä liian öljyistä).


Tarkista maku ja lisää suola ja pippuri maun mukaan.


Sipulinvarret voi vaihtaa reseptissä lehtipersiljaan tai korvata puolet sipulinvarsista porkkanan naateilla.