Kalapuikot särjestä, ahvenesta tai kuhasta

Valmistusaika

n. 30 min

Erikoisruokavaliot

L, (G)

Ainekset

600 g  Kalafileitä

               Himalajan ruususuolaa tai merisuolaa

1 dl        Ruis- tai vehnäjauhoja

3            Munaa

1 dl        Panko- tai korppujauhoja

               Rypsi- tai kookosöljyä paistamiseen

Ohje

Fileoi kalat  ja poista kylkiruodot (särjestä ei tarvitse poistaa nahkaa, vain suomut). Älä kuivaa fileitä, ripottele päälle suolaa.


Kuumenna öljy pannulla (noin sentin verran).


Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki.Upota kalafileet ensin jauhoihin, sitten muniin ja lopuksi kääntele fileet panko- tai korppujauhoissa.


Kypsennä palat nopeasti molemmin puolin. Valuta rasvat pois talouspaperin päällä.