Juhlaleivät Konjakkigraavatulla särjellä

Valmistusaika

2-4 vrk

Erikoisruokavaliot

Ainekset

400 g     Särkikalaa

4 rkl         Giniä tai konjakkia /100g filee

0,5 tl        Himalajan Ruususuolaa tai Merisuolaa

0,5 tl        Täysruoko- eli Intiaanisokeria

ripaus      Pippuria (sitruuna-, rose-, valko-, tai mustapippuria)

                   tuoretta Tilliä

                   hyppysellinen murskattuja fenkolin siemeniä


Saaristolaisleipää ja voita

Smetanaa

Mätiä 

Sitruunaa tai limeä

Tilliä

Orvokin kukkia tai voikukan terälehtiä




Ohje

Fileoi särjet, poista kylkiruodot, ei nahkaa.


Voitele fileet sudilla molemmin puolin Ginillä tai Konjakilla. Ripottele päälle puolet suolasta ja sokerista.Laita vuorokaudeksi kelmun alle jääkaappiin.


Kuivaa fileet talouspaperilla. Lisää loput mausteet. Laita fileet toiseksi vuorokaudeksi jääkaappiin.


Poista suurimmat mausteet pinnalta veitsellä vetäen. Leikka fileistä ohuita siivuja, poista nahka fileoidessa. Jos laitat kalat tunniksi pakastimeen ennen fileoimista, saat helpommin leikattua ihan ohuita siivuja.


Tarjoile voidellun saaristolaisleivän päällä. Voit halutessasi tehdä juhlaleipiä ja lisätä esim. smetanaa, mätiä, sitruunan tai limen viipaleet ja tilliä. Härkäsimpun mäti on erityisen kaunista sinivihreää. Koristele leivät vielä orvokin kukilla tai voikukan keltaisilla terälehdillä.


Huom ! Järvikalat pitää pakastaa pariksi vuorokaudeksi ennen valmistusta.