TMKalatalousministeri

Janne Rautio

9789511319689.jpg

Villi kalastaja Janne Rautio on intohimoinen villikalan syönnin puolestapuhuja, kalastaja, kokki ja kirjailija. Persoonallinen mies tietää mistä puhuu, rakastaa luontoa ja hyvää ruokaa. Janne ja hänen mieliaiheensa, villikalat, on kerännyt runsaasti mediahuomiota viime vuosina ja hän onkin ansaitusti saanut lisänimen 'Kalatalousministeri'. Janne Rautio on kirjoittanut Otavan julkaiseman kirjan 'Suomalaista Villikalaa',

ja seuraava kirja on tekeillä. Janne kokeili viime syksynä ammattikalastusta ja kuuluu mm. Pro Luolalanjärvi hankkeeseen, jossa Naantalilainen aikanaan teollisuuden saastuttama järvi ennallistetaan kuntoon hoitamalla kalakantaa. Hän kehittelee villikalasta reseptejä myös  elintarvike-teollisuudelle, sekä pitää luentoja ja koulutuksia aiheesta. Janne on tottunut ja sujuva esiintyjä, jolta juttua ja loistavia vinkkejä riittää niin kalan käsittelyyn kuin hyviin kalaruokiin.

118971246_646083326305447_88299661755967
Screenshot_20210623_151333.jpg

Riistavelho

Ville Jakonen

Riistavelho Ville Jakonen on ála carte kokki, kalastusopas, erämies ja riistavelho, jonka intohimona on hyvä ruoka kokkauspaikasta riippumatta. Hän on työskennellyt kokkina   Suomessa sekä ulkomailla.

Patakunkussa Ville kalastaa Janne kanssa ja valmistaa lihapuolen höysteineen. Ville valmistaa retkillään luonnossa ruoat vaikka kannon nokassa, makuhermoja kutkuttavilla twisteillä, rennolla meiningillä. Kalastusretkillä onkin mukana yleensä melkoinen arsenaali niin kalastus- kuin kokkausvälineitäkin ja kotona valmiiksi tehtyjä pikku lisukkeita, joiden ansiosta makuelämykset ovat vielä astetta gourmeempia. 

Ohjaaja & Art Director Mika Kiiskinen

Ohjaaja Mika Kiiskinen toimii ohjelman ja siihen liittyvän markkinoinnin luovana johtajana. Kiiskinen on palkittu lukuisista mainoksistaan ja on tehnyt menestyksekästä markkinointia tunnetuille suomalaisille yrityksille. Hän on ohjannut mm. pitkän elokuvan ‘Aino’, useita lyhytelokuvia, musiikkivideoita, yrityselokuvia, radio- tv- ja nettimainoksia. Mowowilta on tulossa Kiiskisen ohjaamana muitakin sarjoja sekä pitkiä elokuvia, joihin mogulikumppaneilla on mahdollisuus ostaa mainostilaa. Patakunkun vajaan tunnin mittaisiin jaksoihin ja teemaan istuukin hyvin Kiiskisen tunnelmallinen ja leffamainen kuvaus, jonka sisältö on esteettisesti rauhoittavaa ja viihdyttävää.

IMG-20180228-WA0000-5.jpg

Tuottaja ja yhdyshenkilö

Kirsi Helin

Tuottaja Kirsi Helin on mogulikumppanien ja Mowowin välinen yhteyshenkilö. Hän hoitaa sopimukset, kuvausjärjestelyt, tuotesijoittelut, logistiikan jne. Mitä tahansa mieleesi tulee, voit ottaa yhteyttä. Kirsillä on pitkä kokemus yrittäjänä, niin tuotanto, tukku, kuin vähittäiskaupan puolella. Hän on ollut tuottajana mm.  sota-aikaan sijoittuvassa elokuvassa 'Aino'. Viimeisimpiä isompia projekteja on Mowowin tuottama 60-luvun lopun mafiatarina ja 1900-luvun alun rakkaustarina, sekä esituotannossa on kaksi koko illan elokuvaa. Kirsi onkin kokenut hallitsemaan ja pitämään asiat reilassa. Kuvauspaikalla hän vastaa mm. tuotesijoittelun näkymisestä ja kuulumisesta

sovitulla tavalla.